Не докорю н кому н коли

Не докорю нікому і ніколи,
Нехай же друзі розлітаються як бджоли.
Нехай складають неправдиві протоколи,
Нехай дівчата зараз всі, як богомоли,
Я не обмовлюсь ані словом, ні…

Не буду я сварити алкоголіків,
І крадіїв, злочинців, меланхоліків,
Слів сказаних брудних до коліків,
До внутрішньо серцевих опіків,
Мовчатиму я партизаном на війні.

Лишу це покровителям цинізму,
Міліції, бабусям із під’їзду,
Прихильникам і Фрейда й дарвінізму,
Лишу томами Гоголя в вогні.

Я промовчу про сум полишеної матері,
Про товстих дядь з дівками і на катері,
Кохання гарячіше лави в кратері
Проміняне на вечори облапані,
Каліки-хлопчика  очиська мокрі та сумні.

Що-що? Літати - вам, мені же плазувать?
Ви будете пиху свою показувать,
І на Суді життя  покадрово показувать,
І червоніти, зойкать, все пояснювать
Вже  Господу , шановні не мені...


Рецензии