Осiнь прийшла

Наскрiзь вимокли дуби,
Верби, липи i сади.

Дощ стрибає по алеях,
Миє листя золоте.
В долоньках рум’яним кленам
Бризки осенi несе.

Тiльки промiнь золотавий
Зблисне – дощ скiнчився вже.
Синню скрiзь краплинки сяють –
Вiддзеркалення небес.

Он виблискують калюжi,
Наче неба острова.
Вiтерець торкнеться дуба –
Листя сиплеться рiка.

Дощ згорне срiблястi крила
I шепоче несмiливо:

«Стигле лiто, прощавай.
Теплу осiнь зустрiчай!»


Рецензии