Iндик

У курнику переполох,
Бо їхній лідер півень здох,
Він до порядку всіх привчив,
Прокукурікав й розбудив,
Та ще ж і красенем був він,
Та ось настав час перемін.
               
У курнику жив ще індик,
Який до курочок вже звик,
Він дувся, пір’я розпускав
І червонів й кумедно чхав,
Курник його вже поважав
І вибрав, щоб він півнем став.

Індик уранці не співав,
Курник світанок і проспав,
Прогнали кури індика
З посади півня курника,
Індик надувся й геть пішов,
Свій гонор він не поборов.

Як ти не півень, то спинись
І півнем стати не берись.
21.05.13.


Рецензии