Зустрiч

Тихою ходою я іду до школи.
Травень. Все квітує…гарно, як ніколи.
А серденько в грудях б 'ється, б 'ється без зупинки,
Я сьогодні завітаю в юність на хвилинку!!!
Завітаю , та й залишусь…може до світанку,
Щоб зустріти сонце, сонечко із ранку.
Як колись в Полтаві, каштани,альтанка,
Келихи шампанського і танці до ранку…
І раділи, Боже ж мій, що ми вже дорослі,
Та з літами попросились до юності в гості.
…О, вже чути сміх дітей… бігають юрбою.
Рідна школа, ти завжди в спогаді зі мною.
Моя рідна школа, вчителі і друзі,
Бачу, бачу збираєтесь у великім крузі…
Впізнаю обличчя я в гурті знайомі,
Хвилююся, відчуття добре всім відоме.
Привітаюся до всіх, радо посміхнуся.
Скроню сніг запорошив, та я не журюся.
Я сьогодні випускниця, безтурботна, молода.
На полиці хай полежать мої придбані літа.
Зайдемо ми всі до школи , в рідний серцю клас,
Вчителів запросимо у гості до нас.
Перекличку провели , староста звітує.
Кожен щось розповідає, трішечки  нервує.
Декого уже й нема, відлетіли в вічність.
Це якась несправедливість, чи життя погрішність.
Ми хвилиною мовчання пом 'янемо вас.
Ви не прийдете до школи у цей світлий клас.
Світлий клас і світлий спогад , на життя дорогу.
Коли ми пішли разом з шкільного порогу.
Я дякую вчителям, школі , своїм друзям,
Що зібралися сьогодні у сімейнім крузі.
В сімейному крузі, за столом широким,
Мимо десь там у човні  пропливали роки.
А ми радо гомоніли про юність шалену,
Як закоханий ти був в чорняву Олену…
Як уроки не хотіли ми колись учити,
Як канікули чекали, могли дні лічити…
Школа – наша юність, яку не забути,
Яку не можливо просто так вернути !!!
               

                4 травня 2013р


Рецензии
Школа - наше дитинство,яке не вернути.
Дуже гарно Ви написали. Дякую.
З повагою, Тетяна.

Таня Розенталь   06.02.2015 19:41     Заявить о нарушении
Щиро дякую , з душевним теплом Алла.

Алла Мисяк   15.02.2015 19:17   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.