Крадii i ми

Крадії і ми

Коли були ми на коні,
Як кажуть в нашому народі,
Завжди здавалося мені,
Що все зроблю я при нагоді.

Що є попереду ще час,
Я прикладу усі зусилля,
Щоб світ найкращим був для нас,
І без грабунків й без насилля.

Такої думки всі були,
Що працювали молодими,
Й вперед до цілі завше йшли
Шляхами зовсім не прямими.

Здавалося що буде так,
Бо ми державою вже стали,
Та романтичний я дивак,
Ми крадіям усе віддали.

Тож нині у глухім куті
У безнадії та в нестатках
Конаємо у забутті,
А крадії жирують в статках.

Ми ж не вдаємося до дій,
А тільки плачемо тихенько,
Радіє з цього лиш крадій
І обкрадає нас хутенько.

Як буде з нами так завжди
Рабами зробимо й нащадків,
Чи мо’ втечемо у світи,
Не має де таких порядків.
20.05.13.


Рецензии