Тенета часу

На могилі  стАрого поета
Поросла зелена кропива.
Павутиння срібне, як тенета
Часу, що зібрав свої жнива.

І ім`я  давно вже позабуте,
Пилом в шафі десь припали всі вірши.
Ті вірши – останняя спокута,
Наче він усе життя своє грішив.

Про кохання всі вірши та про розлуки –
З серця з кров`ю вирвані слова.
Та рядків вже відлунали звуки
І в оградці лиш панує кропива.

Промінь сонця десь прорветься скрізь дерева,
І сковзне обличчям кам`яним.
У тумані мармур – наче небо,
Наче небо, що з`їдає сірий дим.

На могилі у забутого поета
Поросла скрізь плити кропива.
Час безжальний затягнув в свої тенета
З серця з кров`ю вирвані слова…


фото из Сети


Рецензии