Гьамишалугъ уяхди
Жум хьтин, хъипи кьуьзуь къужа
Хъуьцуьганрихъ агалтнава,
Набут жендек ава гужа,
Фад - фад угьдал ацалтнава.
-Азиз, ширин ч1ехи буба,
Суьгьбетарин, жемир вун суст-
Алахънава хтулдин хва,-
Валай к1еви авач захъ дуст.
Ксанвач ам, хиялрик ква,
Гъил аялдин къуьнел ала...
Ц1еридсавай жаван аскер
Къаравулда муькъвел ала.
Ахвар квахьна, дикъетлу я,
-Лап важиблу объект я муьгъ!
Душмандиз рехъ ачух тахьуй,
Ватан патал герекд я муьгъ!
Командирдин приказ кьилиз
Акъудиз чан къведач гьайиф!
Чук1ул хьиз сух жезва аяз...
Вуч мекьид тир а хъуьт1уьн йиф!
Ксанвач ам, хиялрик ква,
Гъил аялдин къуьнел ала...
Къанни кьве йис жезвай майор
Берлиндиз физ рекьел ала.
Къизгъин женгер, экуь я цав,
Рейхстагдин аквазва цал!
-Виликди!Ша фин, хкажин
Гъалибвилин Пайдах кьац1ал!
Командирдин приказ кьилиз
Акъудиз чан къведач гьайиф!
Дустар телеф жезва патав,
Хирерикди жезва зайиф!...
-Ахваралач, уях я хва,
Гьамишалугъ къвазда къараз,
Нефес кьурт1ан, рекьидач руьгь,
Жедач садран вакай яргъаз!
Лезгистанни чи Россия
Хуьх вунани-буржи я ви,
Миллионриз эцигай чан
Вафалу хьун веси я зи!
Къвез алатиз фида йисар,
Экв гуз жеда зун ви вилик,
Четин бере обелискриз,
Вад пип1ен гъед алай килиг!
4/04/2015
Свидетельство о публикации №113051102069