Ранок у Львовi

Розплющили очі будинки старі,
У скверах туман загасив ліхтарі.
По чашках розлив порцеляновий день
Арабіку ночі з безодні кишень.


Крізь вікна захоплює протяг в полон
Швидкий та потріпаний кавою сон.
Ілюзії теплі змиває вода,
В квартирах пустує з людей суєта.
 

Судинами вулиць народ поспішає,
Клаксонами тромби авто розчиняє,
Заплакані хмари антени штрикають,
І сльози ворон галасливих вмивають.


Люблю я щоранку дивитись на Львів,
Мовчати і слухати місто без слів,
В очах перехожих думки розглядати
І марно, як завжди, на сонце чекати.



Максим Ростоцький
З книги поезій " Тільки про Львів " К.2013 р.


Рецензии
Так вспомнилось утро во Львове, Максим!!! Спасибо!!! http://stihi.ru/2013/09/16/10365

Наталия Качева   21.09.2013 21:15     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.