Габрiелi фон Габсбург

Сплелись в Леополісі різні культури,
Сусідами стали модерн і бароко,
Костели, палаци, античні скульптури,
Які зачаровують розкішшю око.


Приємно торкнутись будівлі старої,
Відчути історію міста в руці,
Дізнатись від брами, на вигляд сумної,
Про Австрії велич в минулі роки.
 

Тут музи натхнення безцінне дарують,
Фантазії Лема бентежать серця,
У небі пісні Соломії вирують,
Воістину Бог освятив ці місця!



Максим Ростоцький
З книги поезій " Тільки про Львів " К.2013 р.


Рецензии