Вишня

Навесні  ще  в  соку  в  молоці  запашнім,
В  зграйках  бджіл  і  хрущів  гомінливих
Вишня  в  шатах  стоїть,  як  із  віку  віків,
В  повінь  літ  і  тернистих,  й  пестливих.
Залишилась  одна,  молодий  скрізь  вишняк
З  вітром  й  сонцем  чимдуж  заграває,
Всім  відомо  давно,  що  на  колір  і  смак
В  поколінь  товариства  не  має.
Нам  смачні  ягідки  віти  щиро  несуть,
Яскравіють  намистом  на  листі -
З  року  в  рік,  скільки  вишні  живуть
Під  небесним  сплетінням  барвистим,
Цінуючи  життєву  неповторну  мить,
Бо  зміну  поколінь   не  можна  зупинить.
        29.04. 2013р., Рожни


Рецензии