IN THE MOOD by Mary Cresswell
IN THE MOOD
Why do people find it so hard, being in the mood?
Three little words - all it takes for being in the mood.
Off with your hats and perk up your ears! Here come
the clowns!
Get on with it you guys, 'cause we're here to share
your mood.
Your favourite things are best unknown or left
unspoken.
Opening the door can be enough to end a mood.
The first time I sang the Queen of the Night in public
I thought I was in control, but then I came unglued.
What are those soldiers doing? Mommy, what are
Sabines?
Why are those funny fat ladies fleeing in the nude?
The miller's beautiful daughter waited in the glen,
Her lover will come back to her when he's in
the mood.
* * *
Мэри Крессвелл
(Новая Зеландия)
НАСТРОЕНИЕ
Почему так трудно людям
сохранять настрой души?
Три коротких слова нужно осознать, и не спешить.
Шляпы прочь! Откройте уши, пришли клоуны сюда!
С настроеньем надо слушать, шутки - общая среда.
Пусть осталось неизвестным,
что вам нравится обычно,
Дверь откройте, тем ведь - бездна,
и настрой придёт отличный.
Когда я Королеву Ночи впервые пела, сцена
Указала на пробелы понимания, на пену.
Что там делают солдаты? Кто такие Сабиняне?
Почему толстухи-дамы убегают, как из бани?
Дочка мельника, милашка, ждала трепетно в долине..,
А любовник, молвить тяжко,
настроенья ждал, волынил!
* * *
Свидетельство о публикации №113050305894