Гiпнотичний сон

Чую чарівні звуки, дивні, маґічні.
Руки, тонкі перста.
Музика рук, танець моїх пальців.
Паси, паси, паси вас зачарують...
Дивися на свічку. Зараз вона погасне. Я не жартую...
Чуєш? Кроки стогнуть там за стіною. То настає гіпнотичний сон...
Фіалок букет в блоці порожнім з-під сигарет.
Тебе немає… Ти - поза уявою про себе та про світ
Поза простором ти, поза часом.
Душа? Що є душа? Дихання, ритм, більше нічого. Шепіт думок. Шелест гардин.
Ти - не один. З тобою я, з тобою ми. Мої інкарнації та твої...
Мій голос веде тебе. Наче за нитку тримайся за нього…
Вір. Вибору в тебе нема.
Довкола темінь. На тім'ї - чаша твоя золота.
Я спрямовую в неї потік світла сонячного...
Воно лине з гори.
Небо сьогодні високе. Сіріус його освятив.
Догони радіють. Русалки плетуть вінки.
Небіясники летять до коханок своїх зажурених, притужених,
але все ще живих...
А ти тут...
Хочеться? Телефонуй. Пиши листи. Куди?
Та ото ж! Адресат вибув.
Але він в твоїй голові, в серці твоїм,
в сонячнім сплетінні.
Тіні граються, піднімаються хвилі, розбиваються об склепіння,
падає вниз золотава піна...
Голос мій у тобі - оксамит. Шепоче. Промовляє твої потаємні бажання.
Ти хочеш, ти жадаєш,
я почекаю... я навчився ждати
десять, вісім, сім...
досить спати...


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.