Ветерани в йни

               
                Присвячується  ветеранам  Вітчизняної  війни

Ветерани  війни,
Їх  так  небагато.
Минули  роки
Півстоліття  з  гаком.
Але  в  серці  війна
Не  проходить,  не  згине,
Бо  у  серці  живуть
Всі  ті,  хто  загинув.

Хто  загинув  в  війну
Наказали  всім  жити,
І  Вітчизну  свою,
Як  матір  любити.
Ох,  Шаулиха,  рідна,
Вдовині  сльози,
Діти  без  батька, 
Що  квіти  в  морози.

Ох,  Шаулиха,  рідна,
В  кожній  хаті  біда,
Не  вернулись  батьки,
В  кожній  хаті  вдова.
Ох,  Шаулиха,  рідна
Заливалась  сльозами,
Німці  наших  дівчат
У  Німетчину  гнали.

Незміряне  горе
У  жінок - матерів
Не  діждавшихся
  Чоловіків  та  синів.
Але  плач,  чи  не  плач,
А  треба  жити,
Обступили  малі,
Їх  треба  кормити. 

Гнали  війну,
Гнали  на  захід
Радянські  сини
Радянської  влади.

Піднімали  гуртом,
Піднімали  хазяйство
І  впрягались  жінки
В  своє  господарство.
Коровами  поле  орали,
Хліб  для  Армії
Заготовляли.

Перемога,  як  щастя
У  хати  ввійшла,
Повертались  батьки,
Поверталось  життя.

Повернулись  сини
До  своїх  матерів,
А  які  не  вернулись
Вічна  пам’ять  для  них.
Вічна  пам’ять 
Відбила  їх  імена,
Вічна  пам’ять 
У  кожній  сім’ї  жива.

                ***              Шаулиха – 9/V - 99 


Рецензии
Щиро дякую, Галина!
С Перемогой!

Кованов Александр Николаевич   01.05.2013 22:22     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.