***

                Присвячується  Лесі  Українки

Весна  співала  Лесі  про  любов

Весна  співала  Лесі  про  любов,
Про  радощі  і  втіхи  говорила
І  серце  Лесі  завмирало  знов,
Від  почуттів  п’яніло  і  кружило.

Весняний  вітерець  ласкаво  обвивав
Її  струнку  і  легку  постать,
А  скільки  він  балад  їй  наспівав
Про  тих,  чиїм  девізом  йшла  свобода.

Яскраве  сонечко  в  її  очах
Промінню  барвисто  грало
І  серце  Лесі  заспівало  так,
Що  все  замовкло,  а  вона  співала.

І  слухали  її  по  всіх  краях,
І  в  Грузії,  на  Україні,
І  голос  Лесі  всюди  пролунав
Про  щастя,  про  свободу  і  надії.

***                Лютий – 96р


Рецензии