Присвячу ться Лес Укра нки

Як  Мавка  невмируща  у  природі,
Так  Леся  Українка  у  народі
Живе  в  своїх  віршах  і  співах,
Живе  у  казці,  яснокрила.

Я  чую,  ніби,  ліс  Волині
Шепоче  Лесі  Українки
Свої  казки,  свої  балади,
Пісні  народні  і  каляди.

Була  в  Єгипті  і  в  Сурамі,
Хвороба  з  ліжка  не  пускала.
Марить  Леся  Україной,
Волині  ліс  перед  очима.

У  «Пісні  лісовій»  душа  її  співала,
Я  Лесю  в  Мавці  впізнавала,
Віночок  промінню  світився
І  оксамитками  іскрився.

До  неї  Мавка  прибігала,
Віночком  Лесю  прикрашала.
Русалка  голосом  дзвіночком
Кружляла  з  нею  у  таночку.

Вона,  як  добра  чарівниця
Народу  світ  свій  відкривала,
Через  свій  біль  душі  і  туги
Це  світло  пестила,  кохала.

На  вигляд  крихкої  дівчини,
Як  кремінь  дух  її  твердий,
Її  світогляд  неймовірний
Своїм  життям  всіх  підкорив.

***                Січень – 96р


Рецензии