Лелеки i зима

Лелеки до нас прилетіли
І бачать панує зима,
Поїсти вони захотіли,
Та їжі ніде ще нема.

Озера і річки замерзли
І снігом покрита земля,
Й вони ледь на той світ не щезли,
Щоб не допомога села.
               
Соломою сніг покривало,
Давало поїсти щодня,
Бо птицю оцю шанувало,
Бо справжня вона їй рідня.

Лелеки живуть на подвір’ях,
У гніздах, що в’ють на стовпах,
Лелеки, таке є повір’я,
Приносять дітей у хустках.

Як можна лелек не любити
І не рятувать від зими,
А дати їм поруч пожити,
Бо добрі й привітні всі ми.
01.05.13.


 


Рецензии