Венециански бисер
Аз нося лято на дясната си китка –
тънки струи венецианска вода.
в премръзнала московска сива липса
бисер ми отдава своя топлина.
Чувствам с кожата вълните солени
на вятър топъл, в косите лъчи.
На бисера с капките синьо-зелени
отблясъка търся в чужди очи.
Венецианский бисер
Невидимая Сторона Луны
я ношу лето на правом запястье -
тонкие струи венецианских вод.
в сером, промозглом московском ненастье
бисер тепло свое мне отдает.
чувствую кожей теплые волны,
ветер соленый, лучи в волосах.
бисера капель сине-зеленых
отблеск ищу в незнакомых глазах
Свидетельство о публикации №113043005363