Поза часом

Король Фрідріх Другий
Грав на флейті свого "Ричеркара".
Надворі буяло бароко.

Все було як зараз:
Змінялися літо й зима,
Дощ, сонце, сніги й падолисти.

Король Фрідріх Другий
Мав друга на прізвище Бах –
Відомого вчителя музики.

Йоганн Себастьян працював:
Завершував " Kunst der Fuge".
Надворі буяло літо.

Багато було попереду:
Невдовзі паде Бастилія,
І Гете напише "Фауста".

А далі… Страшно подумати:
Мов кущ, спалахне Хіросіма,
І око комп'ютера світ поглине.

Йоганн Себастьян поза часом
Робив свою справу.
Надворі гралися діти.

Був липень 1750-го…

6 березня 2010


Рецензии