Дитинство

Дитинство

Моє дитинство світанкове,
Купелі срібні, росяні,
Безмежне небо волошкове
У сни являються мені.

Ставок за вербами синіє,
Струмляться на лука;х ключі,
Розквітчаний садок біліє,
Повзуть мусанжеві хрущі….

Гніздо лелечине на хаті,
А під стріхою ластівки,
Курей ганяє пес кудлатий,
З рогаток палять хлопчаки.

Під вікнами красуня-вишня,
Немов княгиня у вінку,
А соловей співає пісню,
Творить мелодію дзвінку.

Хотів би я вернутись знову
В ті коротесенькі роки,
В моє дитинство світанкове
Й почати з нової строки.


Рецензии