ПыкI уи лъагъуныгъэм

ЩIалэм и щхьэр къыфIэхуами,
Уафэр къехуэхакъым.
ЦIыхур дэхуэхамэщ,
Еууей щыхужаIэр.
Зэуэ щIы хъурейр,
КъытещIау къызыфIэщIым,
Къыхуэна дунейр,
Зэтес ***щIынущ I э з э м!
Зыхуейр абы жригъэIыну,
Сом щIитакIэщ пщащэм.
Ар псэуэгъу хуэхъуну,
***йщ «щхьэрыуа» щIалэм.
Ефэ-ешхэ Iэнэм,
Куэд щызэхыбох.
ФIыуэ илъэгъуам,
Гуузу щыIэщ блих.
Щыхьэт сыызытехъуам,
Дуней къытехьэ иIэкъым.
А слъэгъуа хъыджэбзыр,
Зы щхьэи къикIуэтынукъым!
Е щIалэ мыгъуэ,
Си жыIэм къедаIуэ.
Мыщэ и къуэ Батыру,
ТIы хужьым ублимых.
Щэбэт кIуам пхуадзащ къапхъэныр,
ПыкI уи лъагъуныгъэм.
Ар здэкIуэнум кIуакIэщ.
                2
Си щхьэм кърикIуар,
Си гум къэбгъэкIыжу,
ЩIалэ махуэр нобэ,
Дэни укъиукIт.
Къигъахъуи си анэш,
Дегъафэ ткIуэпс къидмынэу,
Лъагъуныгъэ жэуапыншэм,
Аращ хущхъуэу иIэр.
Хьэпэщыпхэ нобэ ящIа щIалэм,
Дыуэ-дыуэпсым и сэбэп,
Алыхьым къригъэкI!
Изуэ къивгъахъуи,
Аргуэру зэ девгъафэ.
Сэ фадэ куэд уисфым,
Си мыгъуэр сщегъэгъупщэ.
А щIалэм и хьэдагъэр,
Сытым и хьэдагъэ?
Сэ фIыу слъэгъуар зыхьам,
Срищауэкъуэтащ…


Рецензии