Блискавицi серця xxxii, чорнобiла

1.

складаю
себе
мов опальчую
ноти

то дотик
до тіла

то чорне
до чорного
до білого
біле

та  дум-табунів
осідлати
не в силі

бо чорні
просторі
прозорі ж бо
білі

2.

є
небо
для вдиху
а пекло
на видих

від білого
тихо
а чорне
корида

є
перли
утіхи
у морі
бурхливім

я
щастя
надихав
і ноти
згоріли

на серце
у скронях
золою осіли

на теплій долоні
сніжинкою стліли

у білому
чорне
у чорному
біле

3.

господарю
справи
володарю
хвилі

торкнися душі
чи було
не доспіла

вдавай
що у ній
голова відболіла

папір
зодягни
в білу льолю
чорнила

нехай
пробігає
по білому
чорне
у чорному
біле

4.

життя
світлотіні
мірила
вітрила

кого
ви приборкали
чим
осінили

кому
дарували
оточення
стіни

спивались
по чорному
страхом
біліли

кого
виривали
листком
батьківщини

усіх
онебеснили
всіх
уземлили


5.

у світлі
народження
корінь могили

відчуй
як надійно
розправлені  крила

стряхнувши
у чорне
знебарвлене
тіло
вони
у знетямі
зникають
у біле


6.

у зашморзі
штори
гойдання
бастилій

ніщо
не говорить
що сонце
вже сіло

дух міста
у мушлях
і вибух
у скронях

руїна
безрушшя
моє завіконня

7.

мені
напродиво
так хочеться шуму
краси
в некрасивім
уваги і струму
і фарб
незрадливих
живих
полохливих

є
перший мазок
на полотнищі
суму

є
щастя кусок
після
глуму і тлуму

я
біле
у чорному
втілення
буму

23 Квітня, 2013


Рецензии
Здравствуйте, Юрий!
Ваши стихи на украинском языке на данном отрезке времени
моя душа считает идеальными по форме и содержанию!
Если не возражаете, утащу это в свой Литературный дневник.
С уважением, Ольга

Любимая Игрушка   24.04.2013 01:22     Заявить о нарушении
на серце
у скРонях
золою осіли

)
Вибачайте на прискіпливість!
Чи може я чогось не зрозуміла?

Любимая Игрушка   24.04.2013 01:24   Заявить о нарушении
Щиро дякую за "глаз алмаз" і за неймовірно теплий коментар, Любима Іграшко :)
І справді "р" у "сронях" - це моя проґава...
Звичайно, буду радий тремтіти у вашому щодденику.
Блисклавично,
ЛЮ

Юрий Лазирко   24.04.2013 01:41   Заявить о нарушении
Окрім того, я ще й неуважний, не побачивши вашого імені, Олю.
Вибачте.

Юрий Лазирко   24.04.2013 01:43   Заявить о нарушении