LAST RUN by Bruce Stronach

   Bruce Stronach
      LAST RUN

He'd fallen over a cliff
And he'd broken his leg.
Just a mustering dog.
And he looked at me, there on the hill,
Showing no hurt, as if he'd taken no ill,
And his ears, and his tail,
And his dark eyes too,
Said plainly,
"Well, Boss, what do we do?
Any more sheep to head?
Give me a run."
But he'd never head sheep any more.

His day was done.
He thought it was fun
When I lifted the gun.
     * * *
  Брюс Стронач
 (Новая Зеландия)

 ПОСЛЕДНИЙ ПРОБЕГ
Упал он с отвесной скалы,
Сломал себе лапу,
Примерный, заслуженный пёс.
Смотрел на меня, нем был зов,
Как если бы был он здоров,
И чуткие уши, и хвост,
Глаза его тёмные тоже
Понятно сказали: «Так что же,
Теперь мне хозяин поможет,
Мне ж надо бежать впереди,
Овец бестолковых вести».
Не побежит впереди.

Час его здесь пробил.
Думал, что шутка, не выл,
Когда я поднимал карабин.
       * * *
 


Рецензии