На скъпия ми дядо Коста

И след смъртта дори
ще пазиш ти светлината.
О,нека вярват другите,
че там е вечен мрак!
Ако в живота имал си
един безумен вятър,
ако в сърцето в миг
прониже те светлина,
не вярвай в мрака черен
на онзи страшен свят!-
Твоят свят цял е в тебе,
ти част си от целия свят.

Безсмъртен той е.Вечен е.
Ти носиш неговото безсмъртие
в достойността за смъртта.


Рецензии