Берычэт бесын!

Быдз сефэну сылIэу,
Гущэм сыщыхэлъым,
Нанэ кIуэнут пщылIу,
ЗиIэм деж быдзышэ?
Дыщыпсэур къуажапщэт,
Анэ хъуар къуажэкIэт»,
Абы щIыIыхьэ къимыкIум
Сызэгуэудынут сыкъаганащ…
Нысэр ямыгъакIуэу,
КIуэн яIам хадапщIэм,
ЗыщIэслIэжыр пакIуэу,
Анэбгъэм щызгъуэтынут.
МыкIуам си анэр губгъуэм,
Мэкъу тхылъыр яубыдынут,
Узыжэгъуэн IэнатIэм,
Унагъуэр Iуувэнут.
Балигъ сыхъуау колхозым,
Си къэру хэслъхьащ,
Комбайным сытесу,
Сэхураныр Iусхыжащ.
Колхоз лэжьыгъэм цIыхухэр ирахулIэу,
ЩымыIатэмэ дуней,
Къыстехуэнутекъым шэ щIыхуэ,
Схуэмыпшыныну зэи.
ДунейкIи, ахърэткIи,
Берычэт бесын,
Зи быдзышэ исфам,
ХузощIыр фIыщIэ ин!


Рецензии