Тумышымнан кереп тормышыма...

..."Родной язык, красивый язык,
Язык отца и матери моей..." - (слова великого татарского Поэта Габдуллы Тукая)
Возможно, именно в этом и есть
Твоё таинство для меня...


Туган  телем,
Тумышымнан  кереп  тормышыма,
Синен  урын  кYнелем  тYрендэ,
Эби-бабам  мирас  иткэн  сYзлек  хэзинэсе
Тылсым  булып  хэтеремэ  Yрелэ.

Башка  телдэ  аралашып  яшэсэм  дэ мин,
Бик  еш  сина  кайтып  эйлэнэм -
Элли-бэлли  бэве  белэн  Энкэм  мине
Гомерлеккэ  инде  сина  бэйлэгэн...

Жир  шарында  булган  торле  телне  тынлап,
Хэйран  калып,  чынлап  сокланам,
Э  шулай  да,  ялгызлыкта  Yткэн  уйлы  минутларда
Тукай  жырын  жырлап  монланам.

..."И туган тел, и матур тел,
Эткэм-энкэмнен теле..." -
Бэлки менэ шундадыр да
Синен хикмэтнен сере...

 2013, февраль


Рецензии