Синхронно

Пак се намръщи това небе,
от запад – тътен и грохот,
влачи облаци сиво поле,
пак да заплаче – готово...

Чуло е в мисли ,навярно –
тъгата ми  как протестира...
пари в очите ми жадно...            
срещу неправда пулсира!..

И на него ли домъчня –
в безпътица тежко бреме
постепенно ще се стопя,
дошло тъгата да вземе ?!

То знае да чисти с вода
по целия свят... всичко,
но дали ще успея в ума
аз да изляза на чисто?!


Рецензии