Всички ние

 

И кой се стреми
     с духа към чистота?
Всички ние като сенки
     се хващаме за кал,
някой с повече маса
     по стъкла размазан
скрива повърхността
     с клонки красота.

Надежда –
     протекъл покрив,
вселява
     нескончаема вяра,
която следваме
     по примерна мода-
мачкайки слабия,
     излишно към трети спадаме.

Блажено глухи
     към тлееща харизма
с насмешка пораснали
     опити за чест.
Ние отново роби
     на жестокост и лъжи.
Все същите
     оптимисти на песимизма.





Все мы     http://www.stihi.ru/2012/09/04/9037

Шрайб Ман

И кто стремится
           духом в чистоту?
Все мы как тени
           хвастаемся грязью,
Кто больше массы
           по стеклу размазан
 Срывает с верхних
           веток красоту.

Надежда -
         протекающая крыша
 Вселяет
         нескончаемую веру
 Что следуем
         по модному примеру -
Топча кто слаб,
          уйдем из третьих лишних.

Блаженно глухи
           к тлеющим харизмам,
Насмешкой поросли
           попытки чести.
Мы вновь рабы
           жестокости и мести.
Всё те же.
            Оптимисты пессимизма.


Рецензии