Виж в прозореца!
ловя летящите дървета
Летя, а насреща октомври
в посоката си неизменна.
А зад стъклото – вече! вече! –
къщи по пътя се сливат,
не им се запалват фенерите,
небето тъмнее към сиво.
Постепенно губи денят си контура,
едва зад миналото да успее,
за разглеждане е все по-трудно,
къде по крива ще ме отвее?
И там натам е съдено какво
и съдено ли е нещо по-нататък?
Виж! – и аз гледам в стъкло
зад тези светове във остатък.
Смотри в окно
http://stihi.ru/2012/10/30/1442
Юлия Белохвостова
Смотри в окно! - смотрю, смотрю,
ловлю летящие деревья,
лечу навстречу октябрю,
не изменяя направленья.
А за окном - быстрей! быстрей! -
дома сливаются в дорогу.
Не зажигая фонарей,
темнеет небо понемногу,
теряет четкий контур день,
едва за прошлым поспевая,
и всё труднее разглядеть,
куда же повернет кривая?
И что там дальше суждено,
и суждено ли что-то дальше?
Смотри! - и я смотрю в окно
за этим миром мельтешащим.
Свидетельство о публикации №113041107261