У вербнiм купелi

У вербну неділю,
Ніби на весілля
Розпускають  коси
На вранішні роси…

Та у цім дзеркальнім
Чистім, геть криштальнім
Купелі з водиці
Омивають лиця…

Щоби не хворіти,
Вік здоровим жити,-
Воду треба змиту
Під вербу всю злити…

Хай прийме водицю
Розкішна вербиця
Та з гіркої долі
Зніме усі болі…

Що впали на плечі
Зрілості – з малечі,
Коли різка гарна
Їх так била марно…

За чистоту броду
Святу пити воду,-
З’їсти бруньки зразу
Від гніву, образи…

Молитву,  як треба
Возвести  до неба,
Де святі літають,
Гріхи відпускають…

Хай дощем росистим
Благословлять чистим
У вербну неділю
Життя з хлібом – сіллю…

Подарують в свято
Здоров’я багато
У зеленім гіллі
Вербної неділі…
17.04.2011р.


Рецензии