Курыкма, яз, кил инде...
Бик ашыкмый килергэ,
Болытларны куып кYктэн
Кояш нуры сибэргэ.
Карлы кышны яратсам да,
Котэм язны тилмереп.
Yч иткэндэй, кыш ахыры
hэр минутын Yтэ сиздереп.
Куркытмагыз эле язны,-диеп
Тунны чоланга яптым,
Жыеп киез итеклэрне,
Мич башына озаттым.
Эйдэ, хэзер курыкма Яз,
Вакытын житте, кил инде!
Сукмактагы бозлавыктан
Горлэвеклэр Yр инде.
Учлап-учлап, сары чэчэк
Тау битенэ сибэрсен,
Сыерчыклар жыры булып,
Тэрэзэмнэн Yтэрсен.
Быел бигрэк ялындырдын,
Озаклама, кил инде...
2013 ел. Озак коттергэн язга
Свидетельство о публикации №113040904654