Хаёт

            ***
Хаётдан, хар ким, узича завк олар
Кимдур, етар муродга, кимдур етмас..
Лекин, барибир, битта армон колар
Бу кунгил кургур, хеч, армонсиз кетмас
Кимдур бойлик билан шухрат козонса
Кимдур кашшоклик-ла, хам топар уни
Фарки шу-ки, бой унутилар улса
Кашшокнинг шухрати-чи,улган куни..
О,истеъдод эгаларин армони
Унданда йук, шиддатлиси,кучлиси!
Жахолат ёкмокка етар  палъёни!
Ундан-да, йук журъатлиси,учлиси!
Калам оддий чупак-у,бермас уйку
Осмонга тиламчи, тун-у,кун бедор
Балки, шу пок захмати-ла, у мангу
Колмокка тиланар,хакки махрин, зор...

            ***


Рецензии