Крим

Синє-синє море,
А над морем – гори,
А над ними – небо
З чайкой на крилі ...
Таври і алани,
Греки і османи
Попід кримські зорі
Крізь століття йшли.

І стихали кроки,
Де морські потоки
Пил навал скоряли
Враженням краси,
Де морські глибини,
Синіх бухт перлини
Сріблом чарували,
Ніби в рай вели.

Макові долини:
Сліз чиїх перлини
В них попроростали
Через товщу літ? ...
Чабрецю й полину,
Терпкий запах цмину –
Ллється у безмежжя –
Як душі політ.

Та морська стихія –
Вод цілющих сила,
Як бальзам на травах
Оновляє світ ...
Як п’янкії вина –
Ейфорія Криму,
Крізь буденність років –
Сяйво кримських днів.


Рецензии