Не складайте образи в Душi

Не складайте образи в Душі!
І Життя у себе не крадіть!
Відпустіть те, що серце душить,
Розтопіть – що кілком стирчить.

Пригорніть тих, хто винен, хоч подумки.
Дії їх і слова – не від зла.
Люди вчать, як в суворім побуті
Не пропасти без хліба шматка.

Вчать, як їх учили і мучили –
Через труднощі, через страх.
За науку їм краще подякуйте
І прощення просіть у думках –

Що Любові не стало Великої,
Розчинити їх людський страх,
Що не стало в вас Божої милості,
Відвернути пекельний жах,

Відвернути страхом народжений
Гонор змученої Душі,
Що не знала – куди ще кинутись,
Як «величність» свою довести.

Не складайте образи в Душі!
Не крадіть у себе Життя!
Пробачайте гріхи і кривди,
Не цурайтеся каяття.

19.10.2011


Рецензии