Улицата на бога

УЛИЦАТА НА БОГА

Сливане.
Топла утроба.
Тръгване.
Болка през доба.
Съмване, плач голонога.
И улицата на Бога.
Усмивка.
Сладостност.
Нежност.
Гукане.
Крехкост.
Надеждност.
Обич и изнемога.
Полет.
И смях.
И тревога.

Пътуване. Пламване. Страст.
Падане. Ставане. Власт.
Раненост.
Потайнство и сова.
Самотност.
Смиреност. Отрова.
И слънце.
И камък.
И злак.
И надпис
пронизан
от мрак…               


Рецензии