Сумнi часи

Ми живемо в сумні часи
Всі мріють тільки про одне -
Побільше грошей накоси,
Сиди й чекай свій чорний день

Як примітивно ти живеш
Пахай як раб і заробляй,
Життя не бачивши помреш
Лише в кіно - їж, пий, кохай.

В реальності ж усе простіше
Можливо ти ще не помітив
Та день за днем летить все швидше
Від горя тільки б не запити.

П'ять днів на тиждень - ідентичні
Два вихідні - п'єш, спиш, лінишся.
Сумні страшні і політичні
Твої думки. Сам їх боїшся.

А пам'ятаєш, як в дитинстві?
Життя доросле - ніби сон.
Ти думав, будеш піаністом.
А вийшов офісний планктон.

Стабільна заробітна плата,
Відпустка раз у два-три роки.
Більшого не можна і бажати.
Такі ж "відмазки" і відмовки?..


Рецензии