Хаьда безам

               И.П.

Аз-м бацар хьона бала,
Вале а, хийла, саготлуш –
Хьа безамах сайна вала
Цаловш Iара, увзалуш.

ХIаьта а, хьежар хIара денна:
Хозаргдарий-те хьа дош,
Сайга аьнна, дагавена –
Хьа хилар вар чIоагIа ловш.

Хетар доаккха совгIат сона
Хьа уйлашка се хилар –
ЧIоагIа везаш волаш хьона,
Цхьана безам вай баар.

Ханзар вайна иштта хила –
Хьа хIиллах со хIанза теш:
Хов се хилар селла мела –
Из бахьан ва тийна Iеш.

Дац са хьоца вIалла дувца.
Леха дац кхы цхьаккха дош.
Лац кхы сайна харцо ювца –
Вай шиъ къастар да хIанз товш.

Аз-м бацар хьона бала,
Вале а, хийла, саготлуш –
Хьа безамах сайна вала
Цаловш Iара, увзалуш.

20I3 шу.


Рецензии
Кукуй бы оставил свои предложения, да языка не разумеет((

Кукуй Кукуевич Кукуев   27.06.2013 06:53     Заявить о нарушении
Тогда, почему Кукуй обратил внимание именно на это стихотворение?)))

Аслан Куазо Ингушетия   03.07.2013 01:56   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.