Вёсьекен оморткайок. Орлица летящая

      «ВЁСЬЕКЕН ОМОРТКАЙОК». "ОРЛИЦА ЛЕТЯЩАЯ"
            (Лирика пансофийной поэзии)
          «Чи кирлё соввома эп хут сьине сьырмастоп...
          Сомахом хём чёре коварёнчен –
          Тивсе илмен хут сьукко-ха тёнчен...
          Чи вирлё соввома эп шыв сьине сьырасшон –
          Сьюл тюпене сьитсе сьёре укес хавасшон.»
                Марина Карягина. Сьур сьёр варринчи хёвел, 55 с.

Эс; хов човаш та мар пуль; сьук санра
Чон човаш яту, шухошласа похсан:
Эс – Степанова-Карягина тулли ятра.
«Чорсор», - терё Станъял, сана курсан!

Пох-ха: Сарби, Азамат, Силем, Юрату.
Пулчёсь вёсем чон-чон човашсем пурте.
Котарт-ха: мёнле ят санра? Ара, асту:
Пул човаш чёлхинчи илёртўллё кўртём!

Мантон пулас – 7-8 сьул каялла, тивлетна
Сьыравло куравшёнче эп усьса паноччё:
«Вёсьекен оморткайок» лекнё шаййуна
Лайохлатмалла, «сьын» тивлетне сьитиччен!
       
          (Ещё шесть строф)

31.01.2013.
 


Рецензии