Уруш

          ***
Тинч,осуда, кунлар утарди
Ларзон-ларзон, мевалар тутиб
Анхор лим-лим, тулиб окарди
Мажримтолга ишкий байт тукиб..
Бог-у,роглар гуллаган чунон
Кушлар чах-чахига бош эгиб
Ой-юлдузлар чакнаган чандон
Ернинг малохатидан гангиб!
Мард йигитлар калби хаприкиб
Ошикарди малаги томон
Туй туйга уланган ховликиб
Дойра,карнай,сурнайлар гижбанг
Кийкирик чикканди авжига
Даврадай-ди, бари ёш-кари
Туйлар муборакнинг авжига
Йургаларди жилолмай нари
Болакайлар шух кийкириги
Тутган эди Ер-у,Осмонни
Бир ёнда кураш хайкириги
Олкишларди голиб полвонни!
Улок опкочар,яна бир мард
Бир ёнда аския,ках-каха
Кизикчилар ичак узар нак
Барча букиларди хохолаб
О,ишк хуружидаги калблар
Ут нигохлар ширин охида
Биргина сузга мушток лаблар..
Декин, шарм,хаё гирдобида
Йигитлар саро-ю,навкирон
Хумор термилар гузалларга
Ром этиб, ой юзларда ибо
Киёлар зим сузамолларга
Ишк харорати дил суйдириб
Бир-бирига ташна килган чок
Дардида ёндириб,куйдириб
Ишк висол сураганда,э,вох!
Портлаш!Гумбурлашлар,ёнишлар..
Дод-у,фарёд оламни тутди!
Так тухтади, учди хонишлар
(Гангир,уруш курмаган ёшлар..)
Эл, Ватан чакиригин кутди!
Ватан,бонг урди!Жаранглар бонг!
Чорлаб мард-у,майдонларини
Илк бор газабли,хайкирди тонг
Лаънат укиб, бузганга хуш онларин
Илк бор, кушик,яллалар учди..
Илк бор, ширин аллалар учди..
Илк бор суйганлар унутилиб
Бор ишк, Ватан ишкига кучди!
Мард хайкириклар акс садода
Эй,хоин, зотингни  санчаман!
Онт ичар,купирятган кони
Ватан! ракибларинг янчаман!
         ***
          


Рецензии