Водата

ВОДАТА

Кристално чиста, ледена и жарка,
покорно сладка и до капка малка,
неудържима, тиха, несравнима,
забързана и в ледената зима.

Дъгата нарисувала небето,
простряла се в реките из полето,
разстелила морета, океани
и пасища от слънцето засмяни.

Коралите без нея  са в тревога,
без нея рибите за миг не могат,
Земята без водата няма семе,
изгаря от пожарища големи.

Небесна манна, твърда или пара,
водата жива грее, не изгаря,
прозрачна, мътна, вряла и кипяла,
за всичките е лястовица бяла.

Кралица е на цялата природа.
Магьосница, вълшебница на Бога,
сълза небесна, извор и прохлада,
лекарство за живота, сянка блага. 

Зелената планета пие нея.
Водата е добрата жива фея.
и снегове, пързалки, водопади,
за хората са  Божии  награди.
                22.03.2013г.


Рецензии