***

Защото носиш във душата си
огън и светлина;
защото идваш от незнайна,
копняна в мен страна;
защото си високо ти над мене,
неразгадан,
под сянката ти на колене,
като във храм,
аз шепна със благоговенье:
"Благословен бъди,
че съществуваш,
божествен плам!"


Рецензии