Туснахъчи

Ца багьанна бугьуб гьахъил мелизе,
Дахъ дусме диркIан леври туснахъизе,
Анай укIас балун цIакьле гучIлуле,
БихIун бархлате пашман хIабариле.

Ца замайзе бакIиб ихике кагъат,
БелкIунил цабри их уршила нешли,
Изуругьуле хIарурус барес зат,
Ваши урши руцайкем бебкIали.

Уршила панай хIулбе пашман дугьуб,
Ихия жегой тIама руржанбугьуб.
Арагъалабари шадикибхIале,
Гьавхъува уар иле, хабар бугьуб.

Базла арагъа бакIиб цатIи кагъат,
БелкIува руиб ихизе ахIарил нешли,
Ну арарурулра рурус барес зат,
Пикри хIавкIуле уэ намке «урши».

Хабар гIяйбугьулри их туснахъизе,
Кавшиб иле урши гьавхъунил гъяйзе,
Адамли балхIабала цен кавшибил,
Це милакичу варх хIяре ихьибил?!


Рецензии