Углон! Киндик конинг тукилган

 ***
Углон! Киндик конинг тукилган
Она тупрок учун,ёниб,куй!
Бор мехринг бер,булгач,рух-у, жон!
Мехрини хам,кахрини хам ,суй!
Бор пок ният,орзу,хавасинг
Созин, авж пардада, жаранглат!
Акс-садода, хайкирсин сасинг1
Жахон аро, куркинг яраклат!
Хей аслзод!Хей,Темурийзод!
Жахонни забт этган, зур авлод!
Сенинг сидк-у, садокатингга
Мухтож эрур, келажак авлод!
Сенинг диёнат,лафз-у,оринг
О,Ватан деб, титраган зоринг!
Куч мехрингни куз-кузлай олган
Эзгулик ишларинг-икболинг!
Итоат-ла,Ватан багрида
Эркаланиб, утсин, дамларинг
Мард бул,енгил-у,огирида
Куксинг калкон, арит,гамларин!
Айт баралла, хайкир,О,Ватан!
Борми,мендан ортикрок суйган?
Хар имоингга, садкалаб жон
Менчалик,шайдойи,зор турган?
О,бормикин, мендан кучлирок
Мендан утлирок садокати?
Ганимига мендан учлирок
Хайбати кучли,диёнатли!
О,Ватан!Ватан!Алёрингни
Куйладим, ёниб-ёниб,куйиб!
Ер,Осмон лол, тинглаб куйимни!
Томирда, пуртанамни куриб!
Кун-у,тунлар-у,ой-ю,йиллар
Сенга,факат сенга топиндим!
Гиргиттонинг булдим, кун-тунлар!
Бош урдим,гардингни ёпиндим!
Факат, сен эдинг-да,ягонам!
Истиклол чуккида мардонам!
Карвонинг сехрли,учкур-ди
Оламни, ёритган, Ой-онам!
Ха,шу оппок кун,тунинг хакки
Оппок мехрим тутдим куш куллаб!
Кучли имон,барака балккан!
Мангу порла деб,умр тилаб!
Ха,мард йигитнинг хайкириги
Ана шундай, утли булади
Калбдан отилган, хур ёлкиннинг
Акс садосига, Ер кулади
Ватанни, бор вужуд-ла суйиб
Ширин захматига, бел богла!
Тупрогинг упиб, кузга суриб
Тотин, Она сутидек, окла!
Углон,узбексан,узига бек!
Узига хон ,куланка майдон!
Кудратлидур сендаги ор,кек
Огир,андишали бул, хар он!
Энг аввало, шу киндик конинг
Томган тупрогингни, кузга сурт!
Шундан-ла, кучаяр имонинг
Шундан-ла,бахт-у, икболинг кут!
Шундагина,сен Буюк Юртнинг!
Углониман, дея оласан!
Шундагина, барака кутнинг
Улушидан, ширин конасан!
Ахир, сен кураги синмаган
Дунёни яшнатган, мард майдон
Тахтдан, бошкасига кунмаган
Темир авлодисан ,пахлавон!
Кара!Шу яраклаган ошъён!
Пойингда, ётибди, ястаниб
У Аллох, Узи, суйган макон
Сен хам, асра,куч уни ёниб!
Тупрогинг, хар гиёх,катрасин
Кузинг карогида, асрагин!
Бог-у, роглар, тог-у, дарасин
Гуллаб яшнашига ярагин!
Ха,сени кафтида пупалаб
Тегрангда булгач у, парвонанг
Шу Ватан-чун, оловга сакраб
Керак булса, фидо кил жонинг!
Углон!Киндик конинг тукилган!
Она тупрок учун, ёниб,куй!
Булгач, икки жахон-рух-у,жон!
Мехрини хам,кахрини хам суй!
         ***
 Стихи ру Муфаззал Ходжаева          


Рецензии