Лiчилочка для маленьких

      До  десяти
 Ніжками    зміг  піти,
 То  лічи  до  десяти!
 Бо  найважче  ти  зробив,
 Як  пішов  й  заговорив.
 Форму  наказову  одягай,
 Лічи,  малюй,  пиши,  читай!
 Скажи  один  та   знай - не  плакать!
 Два – поїсти,  три – покакать,
 Чотири – гарячого  не  хватай,
 П’ять – гострого  не  чіпай,
 Шість – бруд  у  рот  не  бери,
 Сім -  серветкою носика  утри!
 Вісім –  іграшки  не  розкидай,
 Дев’ять – за  собою  прибирай,
 Десять…  Якщо  стомився,
 Відлік  на  цьому  закінчився!

        До  двадцяти.
 Знов  форму  наказову  одягай,
 Лічи,  малюй,  пиши,  читай!
 Як  до  десяти  ти  все  встигаєш,
 То  й  лічилку  добавляєш.
 Знай  завжди,  навіть  з  просоння:
 Повторення  - основа навчання!
 То  щоб  далі  в  лічбі  йти,
 Повтори  до  десяти!
 Всього  три  рази  повторив,
 А  багато  вже  зробив!
 Тепер  до  знаного  добав  «надцять»,
 І  освоїш  свої  «двадцять»!
 Ніжками  задріботів,
 Говориш  чимало  слів,
 То  знов  кажи  «один» - не  плакать
 Два – поїсти,  три – покакать,
 Чотири – гарячого  не  хватай,
 П’ять – гострого  не  чіпай,
 Шість – бруд  у  рот  не  бери,
 Сім -  серветкою носика  утри!
 Вісім –  іграшки  не  розкидай,
 Дев’ять – за  собою  прибирай,
 Десять – рано  вставай,
 Одинадцять – ліжко  застилай,
 Дванадцять –   в  туалет  без  звуку,
 Тринадцять – помий  лице  й  руки,
 Чотирнададцять…і  так  далі  «надцять»,
 З  мамою  одержиш  «двадцять!»
 Пройдеш  ясла,  освоїш  садочок,
 Дома  маєш  свій  куточок.
 Не  життя – а  просто  рай!
 Скрізь  лічи,  завжди  встигай!
  Як  до  школи  вже  дозрієш,
  Сам  все  добре  зрозумієш!
            10.12. 2011р., Київ.   


Рецензии