Хроники Скотинизма

МінскіЯ Хронікі.Хронікі Скацінізма.

Цікава,
людзі для скаціны?
Альбо, скаціны – для людзей?
На Беларускай жа краіне
скаціны за людзей жывуць лацьвЕй…

ЛюдзЯм – свае ветэрынары.
Скаціне – дахтарЫ замежныя.
Таму,
тут людзі – карбанарыі.
Скаціна ж – Панства незалежнае…

ЛюдзЯм – хляўчУк,
ў якім цяснЯцца,
ды й слухаюць скацінак казкі.
Скацінам – мармуровыя палацы,
і – ананасы у шампанскім…

І цягнецца так з веку ў век,
Царква такое асвяціла:
Скаціна, на Беларусі,  – чалавек.
А Чалавек на Беларусі – скот,  скаціна…
*+*
20 сакавіка 2013г.
**(цікава – интересно; альбо – или; лацьвЕй – лучше; замежныя – иностранные;
карбанарыі – члены тайного общества борющиеся за конституционные права и национальное освобождение;
незалежнае – независимое; цясніцца – давиться; казкі – сказки; палацы – дворцы;
цягнецца – тянется).


Рецензии