Злочинно

Злочинно бути олігархом
Серед жебрацтва й бідноти
І почуватися монархом
Серед нездар і темноти.

Великий гріх нахабно красти
У жебраків і бідноти,
Штовхати їх, давати впасти
На дно болота гризоти.

Лукавому продати душу
За гроші наші чи чужі,
Трусить державу наче грушу,
Точить грабіжницькі ножі.

Лукавити, що в Бога віриш,
На людях блазнювать щодня,
Що з ними ти прибутки ділиш,
Що ти їм ближчий ніж рідня.

За всі твої гріхи мерзенні
Заплатиш горем і слізьми,
Страждатимуть нащадки кревні
За збиткування над людьми.

Злочинно бути олігархом
Коли бідує весь народ
І почуватися монархом
Серед хвороб, серед сухот.
30.12.04.


Рецензии