Зустрiвся

Зустрівся з майбутнім я нині,
Не вміло воно говорить,
В малій причаївшись дитині,
Чекало на слушную мить.

Вивчало сьогодніше наше,
Щоб знать що потрібно зробить,
Мугикало, просячи каші
Та трохи водички попить.

Я думав,яке ж те майбутнє,
Чи вдасться його нам почуть,
Якщо воно зараз присутнє,
Яка ж йому стелеться путь.

Чи нас зрозуміє хоч трохи,
Чи буде всіх нас зневажать,
Чи дасть штурханів нам під боки,
Чи буде нам славу співать.

Майбутнє розводить руками,
Не вміє й не може сказать,
Що зробить воно саме з нами,
Що треба від нього чекать.

Зустрівся з майбутнім я нині,
Не вийшло розмови у нас,
Воно, заховавшись в дитині,
Чекало на слушний свій час.
02.07.01.


Рецензии