Чого ми стогнемо на волi?

Чого ми стогнемо на волi,
Що не дає нам в свiтi жить
Щоб хлiб вирощувати в полi,
Вiтчизнi праведно служить?

Ми в сварках наших вже забули
Як жити в рабстві довгий час,
Що кат, із далеку  прибулий,
Завжди їм буде і у нас.

Це вiн стрiляв, рубав i вiшав,
Насильно вчив як треба жить,
Це вiн фашистiв позловтiшив,
Як в таборах людей душить.

Нехай сьогоднi ми ще бiднi,
Та бідності настане край
Коли ми працьовиті й вільні,
Забудемо комунорай.

Мерщiй же, друже, до роботи,
Для України, для дiтей
Ми попрацюємо в охоту,
Збудуєм щастя для сiмей.
26.04.97


Рецензии