Собака i вiтер

Собака  бреше - вiтер носить,
Куди повіє там i вiрять,
Дурили  нас уже задосить,
Що ситом  воду можна мiрять.

Колиcь iшли до комунiзму,
Тепер будуємо ми ринок,
Колись учились ленiнiзму,
Тепер  шукаємо свiй виток.

Хтось навпрошки бере i чеше -
Корiння нашi десь в iндусах,
А хтось кричить, що перший бреше -
Троянцi ми як взять по вусах.

А  є такі, що пишуть всюди:
«Мудріш за нас нема нiкого,
Всi мудрецi, то наші люди,
За пояс ми заткнем любого».
               
Однi за те що рабство краще,
А iншi - за свободу краю,
Одним на сходi правда завше,
Комусь на захiд шлях до раю.               

Однi безмежно збагатiли,
А решта зовсiм обiднiли,
Бо грабувати не схотiли,
А може просто не зумiли.

От так i тягнемо потроху
Хто все до себе i до себе,
А хто до Божого порогу,
Там вже зрiвняють всiх як треба.
14.07.97


Рецензии