Життя дорога

Життя подiбне до дороги,
Яку судилось кожному пройти,
Та позбивати  добре ноги
Пред тим як спокiй вiчний свiй знайти.

Дорога почалась весною,
Коли на бiлий свiт з`явились ми,
А там вже лiтньою порою
В дорозi цiй ми  разом iз дiтьми.
               
Дорога ця не дуже рiвна,
Горами в`ється, тягне в болота,
Здається  що вона безмiрна,
Не гряне  доки осiнь золота.

Наш шлях закiнчиться зимою,
Коли у сивинi  вся голова,
Якоюсь датою сумною
Звучатимуть прощальнії слова.

Веде дорога  в кладовище,
На тому i кiнчається життя,
В лице морозом  вiтер свище
I не вгадать чи є ще майбуття.
02.07.97


Рецензии