Пасьянс
«Не відхиляйся бажаной цілі».
Коли ж заслабщав – отримуй сміх,
І відчуєш душу свою на прицілі.
Ця чинність працює і вдень і вночі,
То ж не сховатись від пильной зброї.
А ті слідкують, немов би квачі,
Чи є для страти краплина крові.
Питають по-перше, чи впевнений ти,
Коли відмовляєш своїм ідеям.
Чи згоден до кари, і самоти,
Наводять приклад із іудеем.
В полоні, здається, не дуже погано.
Та то ти висновки робиш зарано!
Вимикають тобі, по-друге, жагу.
Що рушала раніш на якіїсь та дії.
Насичують біль, та вмикають нудьгу,
Що зовсім вбиває останні надії.
А потім роблять тебе безпорадним.
Досить сумним і небалакучим.
Відправляють тебе на славетну нараду,
Щоб ти і людям приємним наскучив.
Коли ж розірвались останні зв’язки,
І більше нічого тут не тримає,
Диявлол сміливо, не боязки,
Тебе бездиханного вже обіймає.
Закінчена гра, та новий пасьянс,
Вже є розкладеним на столі.
Склався іще цікавіший альянс…
То що, Відмовлятися будеш, чи ні?
17.03.13
Свидетельство о публикации №113031805148